FAQ / Usein kysyttyä Seikkailutalo

Onko lähellä kahvilaa?
Pitääkö punkkeja pelätä?

Onko lähellä kahvilaa? 
Itseasiassa on. Seikkailutalosta alle 50 metrin päässä sijaitsee Villa Ullas. Pienessä punaisessa mummonmökissä, Ullaksen puistossa, toimii Stadin ammattiopiston nuorten työpajoja. Kahvila Villa Ullas tarjoaa makeita ja pikkusuolaisia tuotteita. Lisätiedot: facebook.com/villaullas/ 
  
Pitääkö punkkeja pelätä?   
Leirisaarella on todennäköisyys törmätä ruohikossa eläviin punkkeihin, varsinkin kun kesällä ollaan lyhytlahkeisissa housuissa ja ilman pitkävartisia saappaita. Siksi leirit järjestävät ”punkkitarkastuksia” esimerkiksi saunomisen yhteydessä. Mikäli punkki havaitaan, täytyy se poistaa välittömästi tautivaaran välttämiseksi apteekista saatavilla punkkipihdeillä. Poisto on nopea ja kivuton toimenpide. Punkkipihtejä on saaren ensiapupakkauksissa sekä saaren henkilökunnalla.   

Kun punkki puree, mitä tehdä? (Terveyskirjasto.fi)   
Lisätietoa punkeista: punkki.net