Nuorten Saarigalleria

Inspired by Biennale: Taidetta, luontoa ja käsitöitä saaristossa keskellä kauneinta Itä-Helsinkiä – toimintaa nuorille!

Nuorten Saarigalleria avaa taas ovensa kesäksi Vartiosaaressa. Tänäkin vuonna Helsingin nuorisopalvelut, yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa järjestää nuorille maksuttomia luontoelämys-, valokuvaus-, taide-, puutyö, kivi- ja korupajoja.

Saarigalleriassa luonto, taide ja kädentaidot kohtaavat

Saarigallerian toiminta on tarkoitettu kaikille helsinkiläisille nuorille. Toimintaa järjestetään avoimien toimintaviikkojen ja leirien muodossa.

Luonnonkauniissa ympäristössä nuoret pääsevät luovan työskentelyn lisäksi viljelemään, hoitamaan eläimiä ja luontohetkeilemään. Upean saarimaiseman ohella työskentelytiloina ovat hammaslääkäri Ernst Waseniuksen huvilan pihapiiriin yli sata vuotta sitten rakennetut talli ja lato.  

Saarigalleria on avoinna arkisin 7.6. – 6.8.

Saarigalleriaan voi tutustua vapaamuotoisesti avoimina viikkoina yhtenä tai useampana päivänä. Avoimet toimintapäivät järjestetään arkisin 14.–18.6., 5.7.–9.7. ja 12.–16.7. Lisäksi kaikki ovat tervetulleita omatoimiretkeilemään.

Saarigallerian toiminnan kruunaa 19.7.–30.7. kaikille avoin näyttely, joka koostuu kesän aikana syntyneistä nuorten teoksista. Saarigalleria on kaikkien helsinkiläisten nuorten oma kesäparatiisi ja luovan toiminnan keskus!  

Nuorten ekokahvila

Edellisvuoden tapaan Nuorten Ekokahvila tarjoaa kesän ajan Saarigalleriassa ilmastoystävällistä evästä edulliseen hintaan. Huomionarvoista on kuitenkin muistaa, että Ekokahvila on tärkeä osa nuorten Saarigallerian toimintaa ja palvelee ensisijaisesti Saarigalleriaan toimintaan osallistuvia nuoria.  

Nuorten ekokahvila ei hyväksy käteistä, otathan mukaasi kortin. Käytössä on myös Mobile Pay.

Venekuljetukset

Nuorten Saarigallerian toimintaan osallistuvia palvelee arkisin 7.6.–6.8. nuorisopalveluiden liikennöimä vene Vartiosaareen. Matkan kesto on 5 min.

Laiturin osoite: Reposalmentie 1, 00840 Helsinki.

Laajasalo-Vartiosaari: klo 11.30 (ma, ti, to, pe)
Vartiosaari-Laajasalo: klo 17.30

Laajasalo-Vartiosaari: klo 14.30 (ke)
Vartiosaari-Laajasalo: klo 20.00

Vartiosaareen pääsee myös Suomen saaristokuljetuksen maksullisella saaristokuljetuksella Hakaniemestä Vuosaareen (12 €). Mukaan pääsee myös esim. Laajasalosta (3 €/suunta).

Laajasalo-Vartiosaari: klo 10.45 ja 17.50
Vartiosaari-Laajasalo: klo 12.55 ja 19.55

Kiinnostuitko?

s-posti: saarigalleria@hel.fi
puh. (09) 310 36711

Instagram: @saarigalleria