Tilojen käyttö- ja toimintaohjeet

Haluamme antaa teille mahdollisimman hyvät ennakkotiedot Viikin nuorisotalon palveluista ja mahdollisuuksista. Jos teille jää vielä tämän ohjeen lisäksi kysyttävää, voitte ottaa yhteyttä sähköpostitse (tai soittaa) kaikissa vuoroonne liittyvissä käytännön asioissa.


Varausvahvistuksen saatuanne ottakaa yhteyttä nuorisotalon henkilökuntaan hyvissä ajoin ennen vuoron alkua sopiaksenne tilojen käytön perehdytyksestä, avaimen hausta, sekä tilojen omatoimisen käytön sopimuksen allekirjoittamisesta. Huomioithan, että sopimuksen voi allekirjoittaa vain täysi-ikäinen henkilö, joka vastaa tilojen käytöstä.

Mikäli joudutte perumaan vuoronne, ottakaa yhteyttä mahdollisimman pikaisesti suoraan talolle. Vuoron voi perua veloituksetta kaksi viikkoa ennen vuoron alkua. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista veloitetaan 50 euron peruutusmaksu.
Tiloja voi käyttää vain sovittuna aikana ja muusta käytöstä aiheutuneet kulut (esim. vartiointikulut) on korvattava. Myönnetty vuoro sisältää alku- ja loppuvalmistelut.

Otathan huomioon, että talossa saattaa toimia samanaikaisesti useampia ryhmiä ja talon vuokraaminen kokonaisuudessaan yksityiskäyttöön onnistuu vain poikkeustapauksissa. Talon eri tilojen yhtäaikainen käyttö tarkoittaa sitä, että yleiset tilat ovat kaikkien käytettävissä. Nuorisotalollamme on avoin langaton verkko Stadinet. Nuorisotalo ja sen piha-alueet ovat päihteettömiä alueita ja noudatamme savuttoman Helsingin periaatetta.

Saapuessanne talolle ja vuoronne aikana

  • Hälytysjärjestelmät ovat ajastettu, joten niihin ei saa koskea
  • Käykää läpi tilojen turvallisuusohjeet.
  • Huomioittehan, että nuorisotalon tiloihin ei saa päästää omaan ryhmään/toimintaan kuulumattomia henkilöitä. Talollamme ei ole vahtimestaria ja ulko-ovemme on lukittu, joten teidän tulee itse laskea asiakkaanne sisään talolle.
  • Siistitte käyttämänne tilat ja palautatte tilat alkuperäiseen järjestykseen. Tiskatkaa astiat ja laittakaa ne paikoilleen, roskat tulee lajitella keräysastioihin ja wc-tilat on jätettävä siisteiksi. Siivoustarvikkeet löytyvät siivouskomerosta. Ilmoita nuorisotalolle mahdollisista tiloissa ilmenevistä vioista, hajonneista tavaroista tai kalusteista .
  • Vuoronne lopuksi muistakaa kuitata jokainen käyntinne nuorisotalon järjestöpäiväkirjaan.
  • Lähtiessänne tarkistakaa, että kaikki tilat ovat tyhjillään. Varmista, että ovet (myös varauloskäynnit) ja ikkunat ovat lukittu. Sammuttakaa valot kaikista tiloista.

Vuoronne jälkeen

  • Toivomme, että teille jäi mukavat muistot nuorisotalolta.
  • Mikäli käyttövuoronne on maksullinen, lähetämme laskun tilan käytöstä noin kuukauden sisällä vuoronne päättymisestä.